X
Annons
X

Tavel – ett område med känsla för rosé

Tavel är ett område välkänt för sina karaktärsfulla roséviner. Vinexpert Johan Franco Cereceda ger dig ett välsmakande helgtips för vin och mat i kombination.

Vinexperten Johan Franco Cereceda.
Vinexperten Johan Franco Cereceda. Foto: Tomas Oneborg

FRÅGA: Varför dricker vi så lite rosévin från Tavel? Det är ju underbara viner.

SVAR: Jag kan inte annat än hålla med. Rosévinerna från Tavel är mycket uttrycksfulla till sin karaktär, och jag tror att det är en tidsfråga innan vi hittar tillbaka till dessa lite kraftigare, unika viner från södra Rhône. Idag har vi ju fallit pladask för det tunna, mycket ljust rosa rosévinet som smakar mer som ett vitt vin än en rosé. Men i takt med att vi dricker mer rosé även utanför säsongen, alltså sommarmånaderna, och hittar spännande matchningar till mat, kommer våra blickar riktas mot Tavel.

Veckans tips:

Annons
X

Prova gärna Les Lauzeraies Tavel 2017 (119 kr, nr 2427) till grillad lax med fräscha tillbehör som grillad sparris och en citrussyrlig sås, strö gärna lite kärnor från granatäpple på fisken för att möta den fina fruktsötman i vinet. En fantastisk god – och elegant – maträtt!

Läs även

Annons
Annons
X
Annons
X

Vinexperten Johan Franco Cereceda.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 1
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X