Annons
X
Annons
X

Tate Modern bygger ut

Tate Modern i London utvidgar och tar över tre stora oljetankar i närheten av huvudbyggnaden. Museichefen kallar de nya lokalerna för ”världens första utrymme som permanent ägnas åt installationer och performance”.

[object Object]
Östra oljetanken. Foto: SKISS: PETER SAVILLE, HAYES DAVIDSON / HERZOG AND DE MEURON

De tre tankarna är 30 meter breda och sju meter höga, har stått tomma i trettio år och ligger helt under jord. En av dem ska användas för kontor och lagerlokaler.

De övriga två blir öppna för allmänheten och invigs den 18 juli, tio dagar innan olympiska spelen sätter igång i London, och erbjuder då stadsbor och besökare en 15 veckor lång kulturfestival med ett 40-tal kända artister från hela världen.

Bland annat kommer den belgiska koreografen Anne Teresa De Keersmaeker att sätta upp ett verk från 1982, med musik av Steve Reich. Vidare gästas en tank av den engelska konstnären Eddie Peake som tidigare i år uppmärksammades för en film där män spelat fotboll nakna. Därutöver ska den kubanska konstnären Tania Bruguera leda workshops och diskussioner kring sitt pågående konstprojekt Immigrant Movement International.

Annons
X
Annons
Annons
X

Östra oljetanken.

Foto: SKISS: PETER SAVILLE, HAYES DAVIDSON / HERZOG AND DE MEURON Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X