Annons

Way Out WestTårarna rinner när ”Festival-Frida” tar över showen

Foto: Thomas Johansson/AP

När musikvärldens svar på Ruben Östlund, Frida Hyvönen, intar Linnétältets scen gör hon det i en tröja med den handmålade Edith Piaf-titeln "Non, je ne regrette rien” på – jag ångrar ingenting.

Under strecket
Publicerad

Precis som Östlund i sina filmer brukar vrida om ett varv till efter att alla spärrar skriker stopp – spärrar för vad man vågar släppa fram utan att riskera något – så arbetar Hyvönen med sin lyrik. Frida Hyvönen är fruktansvärt rolig, uppflugen bakom sin stora flygel, när hon låter sin persona ”Festival-Frida” ta över showen. Tillsammans med sitt lyxiga band – med bland andra cellisten Linnea Olsson och Amanda Lindgren från Systraskap – framför hon låtarna från förra årets ”Kvinnor och barn”. Den sju minuter långa ”Fredag morgon” – en obarmhärtig skildring av vad det innebär att befinna sig i en destruktiv relation med någon som stjäl ens frihet och häller kaffe över en – kommer dock med en varning före.

– Det regnar ute och flyktvägarna är begränsade och nu kommer en låt som handlar om jobbiga saker. Så vill du gå gör det gärna, men om du vill stanna så håll käft. Nästa låt har jag gjort ganska grundlig research för, i flera år faktiskt. Så lyssna och njut!

Annons
Annons
Annons