Recension

MatkonsulatetTapas på modernt vis

Köerna som invaderade Kungsholms strand när Flippin’ burgers låg här syns inte längre till. Dock lyckas efterföljaren Matkonsulatet väl med att locka gäster med vällagad lyxtapas till budgetpris. Men stundtals saknas stinget.

Under strecket
Publicerad
Matkonsulatet ligger i Flippin' Burgers tidigare lokaler.

Matkonsulatet ligger i Flippin' Burgers tidigare lokaler.

Foto: TOMAS ONEBORG
Tomas Oneborg

Tomas Oneborg

Spanska delikatesser.

Spanska delikatesser.

Foto: TOMAS ONEBORG
Annons

Flippin’ burgers fick matintresserade att vallfärda till Kungsholms strand. När nu hamburgerhaket flyttat till större och mer centrala lokaler i Vasastan är trycket på denna adress inte lika stort även om många har hittat till tapasdoftande Matkonsulatet. Den nästan fullsatta lokalen påminner om en specerihandel från 1960-talet med klinkergolv och delvis vitkaklade väggar. Personalen är genuint välkomnande och gör gärna plats vid bardisken för obokade gäster. En del slarv uppstår under kvällen, efter- frågade assietter och en beställd rätt glöms bort, men vid påpekande rättas det snabbt till.

Viktigast är ändå maten, och här visar Matkonsulatet att enkelt är bäst. Vi beställer vid båda våra besök in mellan sex och sju rätter för två att dela på. Det allra mesta är mycket vällagat och vackert upplagt. Det är tapas på modernt vis som känns lyxigare än vad vi är vana vid i Stockholm. Så är ju också avsändaren en kock med erfarenhet från en Michelinkrog i Barcelona på cv:t.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons