X
Annons
X
Recension

Darling Mona En nedtryckt hustrus omvälvande revansch

Semestervänlig och lite kort – men den får in en hel del mellan pärmarna. Lena Ackebos nya roman handlar om snälla Mona som aldrig har satt upp gränser mot omvärlden. En kärleksaffär får henne att tänka lite mer på sig själv – med omvälvande konsekvenser.

Lena Ackebo, född 1950 i Luleå, är en svensk serieskapare och författare. ”Darling Mona” är den avslutande delen i hennes trilogi om systrarna Mona och Barbro. Foto: Claudio Bresciani
Läs mer om Sommarens böcker 2018

"Darling Mona" är sista delen i tecknaren och bildkonstnären Lena Ackebos trilogi om systrarna Mona och Barbro, en uppföljare till "Världens vackraste man" och "Kära Barbro".

Efter ett enformigt och självuppoffrande liv präglat av ett tomt äktenskap, ett obefintligt sexliv och djup sorg över ofrivillig barnlöshet, hittar Mona äntligen "himlastormande" kärlek som 60-plusare, när hon träffar restaurangägaren Albert på Mallorca. Det är tröstande läsning för alla oss som försöker nära hopp om kärlek och äventyr även efter att ungdomen är över.

Lena Ackebo, född 1950 i Luleå, är en svensk serieskapare och författare. ”Darling Mona” är den avslutande delen i hennes trilogi om systrarna Mona och Barbro.

Foto: Claudio Bresciani Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X