Annons

Tamsons: V väljer oreda och otrygghet

Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.
Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL. Foto: Tomas Oneborg

Ska våldet, brotten och gängen i en storstad bekämpas vittnar forskning och erfarenheter om kollektivtrafiken som ett viktigt nav för arbetet. Det skriver Kristoffer Tamsons (M) i en slutreplik.

Under strecket
Publicerad

När fem vänsterpartister tar till orda på SvD Debatt (9/7) kommer man osökt att tänka på det stökiga gäng som dyker upp för att skapa oreda och kaos i Michail Bulgakovs ”Mästaren och Margarita”. Nu ska erkännas att ingen av dem kommer i närheten av den pistolbärande och cigarrbolmande katten Behemot. Likväl följer i deras spår en rejäl oreda i fråga om fakta, form och sak som bör stanna i fiktionens värld. Långt ifrån vardag och verklighet. Inte minst gäller detta i frågor som trygghet, lag och ordning.

Vänsterpartiet rättspolitiska vägval är oredans och otrygghetens. En närvarande polis med rätt befogenheter i kollektivtrafiken är enligt dem ett steg för långt. Det är ett intressant besked till stockholmarna. Lika intressant är deras magstarka alternativ. I stället för poliser och kameror ska stationsvärdar och fler lampor sättas i frontlinjen mot brottslingar, gängkriminella och i värsta fall de terrorister som ämnar åsamka skräck och skada mot Stockholm och Sverige. Jag tackar, å stockholmarnas vägnar, för att kollektivtrafiken inte ligger i vänsterns händer. Jag är samtidigt inte förvånad när det kommer från politiker som tidigare konstaterat att ”kriminella blir inte mindre brottsliga för att dom sitter i fängelse, precis som sjuka inte blir mindre sjuka för att dom är på sjukhus”.

Annons
Annons
Annons