Annons

Talmansämbetet bör respekteras

Puckla gärna på mig som politiker men respektera talmansämbetet. Det skriver Björn Söder och är kritisk till hur rollerna blandats samman av andra, högt uppsatta politiker.

Under strecket
Publicerad

De senaste dagarna har vi fåttse en omfattande debatt kring mig som politiker och som andra vice talman i riksdagen. Detta sedan man tillskrivit mig åsikter som jag inte har. Krav på min avgång som andre vice talman har rests via framförallt sociala medier av människor på vänsterkanten, men även höga företrädare från de rödgröna partierna har uppmanat mig att lämna mitt uppdrag som andre vice talman.

Att människor i allmänhet inte har insikt i vilka regler som gäller i riksdagen har jag full förståelse för. Märkligare är då att höga företrädare, som gruppledare och partiledare, tycks sakna denna kunskap eller också vill förvränga bilden av talmansämbetet. Det kan mycket väl vara så att man besitter denna kunskap men tar tillfället i akt att försöka plocka billiga politiska poäng genom att resa avgångskrav på det sätt som man gjort. Ytterst blir dock riksdagen lidande av sådant agerande då man sprider en felaktig bild av vad som gäller istället för att berätta hur saker och ting egentligen förhåller sig.

Annons
Annons
Annons