Tallinn och Teheran allt populärare turistmål

En januaridag i Teheran, Iran, som är ett av resmålen dit bokningarna ökar mest i vinter, enligt researrangören Ticket. Arkivbild.
En januaridag i Teheran, Iran, som är ett av resmålen dit bokningarna ökar mest i vinter, enligt researrangören Ticket. Arkivbild. Foto: Vahid Salemi/AP/TT

En ö i Vietnam, Vancouver i Kanada, weekendstaden Tallinn i Estland och Teheran i Iran är några av resmålen som trendar i vinter, enligt researrangören Ticket. De finns med bland resmålen dit bokningarna har ökat mest jämfört med förra vintern.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Resebokningarna för perioden som sträcker sig från november till sista april har ökat med 11 procent hittills, enligt Ticket. Som vanligt är destinationer som Kanarieöarna och Thailand de mest populära. Men det är alltså inte till de resmålen som bokningarna ökar mest.

Vancouver lockar bland annat med vacker natur, skidåkning och NHL-hockey. Flera av resmålen som trendar, som Belgrad, Kiev, Santiago de Chile och Teheran är orter dit många reser som har anknytning till landet, enligt Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket. Uppstickaren Teheran spås också bli en turistmagnet sedan sanktionerna mot landet hävdes för ett år sedan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons