Annons

Talibaner hotar slopa fredsavtalet med USA

USA:s utrikesminister Mike Pompeo har stoppat amerikanskt stöd för 10 miljarder kronor till Afghanistan, för att straffa landet för att det inte fullföljer USA:s fredsavtal med talibanerna.
USA:s utrikesminister Mike Pompeo har stoppat amerikanskt stöd för 10 miljarder kronor till Afghanistan, för att straffa landet för att det inte fullföljer USA:s fredsavtal med talibanerna. Foto: Afghan President Palace/TT

Talibanerna hotar att överge fredsavtalet med USA. De är irriterande på president Trump som vill ta hem de amerikanska soldaterna från Afghanistan. Nu ökar USA pressen på den afghanska regeringen.

Under strecket
Publicerad

De afghanska talibanerna är missnöjda. Snart sex veckor efter det historiska undertecknandet av ett fredsavtal med USA är deras tålamod på väg att ta slut. Nu hotar de att överge överenskommelsen med USA.

Att det skulle bli problem med genomförandet av avtalet var väntat, eftersom USA har förhandlat med talibanerna utan att göra den afghanska regeringen delaktig. Det var därför väldigt lätt för USA att lova att 5 000 fängslade talibankrigare skulle friges i utbyte mot 1 000 kidnappade regeringssoldater den 10 mars.

Annons
Annons
Annons