Annons

Take off för Pontus nya restaurang på Arlanda

På Pontus in the air kan du äta samtidigt som du ser planen lyfta och landa.
På Pontus in the air kan du äta samtidigt som du ser planen lyfta och landa. Foto: Lars Pehrson

När Pontus Frithiof öppnar restaurang på Arlanda tänker han inte bara på de som ska äta på plats. Flygresenärer kommer också kunna beställa mat för att ta med sig på planet.

Publicerad

Det är bråda tider för krögaren Pontus Frithiof – i slutet av april ska hans nya restaurang på Arlanda vara redo att ta emot hungriga resenärer. Pontus in the air ligger en våning upp på airside med utsikt över incheckningsdisken och start- och landningsbanor. Det betyder att du måste ha checkat in och passerat säkerhetskontrollen innan du kommer till restaurangen.

Restaurangen byggs av tre delar – brasserie med bordsservering, market med självservering och en ny tjänst Take off.

Take off är en ny app där du kan beställa och betala för kalla rätter att ta med på planet. Maten hämtas ut på restaurangen innan avgång. Är det en längre resa förpackas maten i kylväska.

Annons

– Framöver hoppas vi kunna leverera maten vid gaten, säger Pontus Frithiof till SvD.

Hans mål är att skapa världens bästa flygplatsrestaurang. Eftersom kunderna är människor på väg är ett av ledorden för att nå dit snabb service. I brasseriet och vinbaren kommer det också finnas ett digert utbud av vin, särskilt på glas. För att kunna erbjuda det största utbudet av viner bland Europas restauranger har han tre sommelierer till sin hjälp.

– Vi vill erbjuda något som inte finns i matväg på Arlanda i dag. Det är ett riktigt restaurangkoncept så den här restaurangen skulle vi lika gärna kunnat öppna i Stockholm. Vi kommer själva att vara aktiva i driften och jobba där.

Den bästa matupplevelsen Pontus Frithiof själv haft på en flygplats hittills är Gordon Ramsays krog på terminal 5 på Heathrow.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons