Annons

Tajt körkänsla i onödig kombi

Med nya CLA 220 CDI Shooting Brake vill Mercedes ta mark hos yngre köpare med en högst opraktisk och onödig liten kombi som mer känns som en BMW att köra. Det går bra. Men slarvar Mercedes bort sin själ på köpet?

Under strecket
Publicerad

Mercedes gör ett försök att armbåga sig in på tjänstebilsmarknaden med en trång kombi. En del ålderstigna detaljer stör dock flirten med yngre köpare.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 1 av 5

En del ålderstigna detaljer stör flirten med yngre köpare.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 2 av 5

I bagageutrymmet ryms endast 495 liter.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 3 av 5

Körkänslan påminner om BMW...

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 4 av 5

... men det skarpt sluttande taket begränsar sikten bakåt i kupén.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 5 av 5

Sätter mig i den hårda och skålade förarstolen. Det känns som om jag sitter å golvet när jag vrider jag om startnyckeln och den 177 hästkrafter starka dieselmotorn hoppar i gång – ögonlocken sänker sig och höger pekfingers känselreceptorer känner av inredningen: Överlag känns kvaliteten god. En kort nedåtgående dragrörelse lägger i körläget på den sjustegade automatlådan med Mercedes välbekanta rattväxelspak. Mjuuuuukt åker vi iväg – och dieselknatter hörs tydligt. Som vankligt en Merca.

Men något är annorlunda. Styrningen känns tajt med en skön tröghet runt mittläget. Automatlådan känner av förarens intentioner. Jag ger gas. Bilen svarar omedelbart och fjädring är hårt satt.

Annons
Annons
Annons