X
Annons
X

Tågresenärer ska få reklam direkt in i huvudet

Tyska tågresenärer kan snart räkna med att bli störda när de försöker vila på tåget. Med hjälp av ”talande fönsterrutor” ska de få reklam direkt in i huvudet - utan att någon annan hör den.

Det är tyska Sky Deutschland som funderar på att inom kort börja sända reklammeddelanden in i vilande tågresenärers skallar. Genom att använda så kallad konduktionsteknik, där ljudet skickas till innerörat genom vibrationer i skallbenet, ska tågresenärerna uppmanas att ladda ner appen ”Sky Go”. Tekniken används sedan tidigare i hörapparater och hörlurar, bland annat i det headset som hör till Google Glass.

En förutsättning för att tågresenärerna ska höra reklamen är att de lutar huvudet mot fönsterrutan. I ena hörnet av fönstret placeras en liten apparat som sänder ut vibrationer genom glaset - och in i den intet ont anande tågresenärens huvud. I en reklamfilm för tekniken (http://www.youtube.com/watch?v=azwL5eoE5aI) som Sky News har lagt upp på Youtube konstateras att ”trötta pendlare lutar ofta sitt huvud mot fönsterrutan. Plötsligt hörs en röst inne i deras huvud som talar till dem. Ingen annan kan höra meddelandet”.

Foto: AP PHOTO/DAPD/ AXEL HEIMKEN Bild 1 av 2
Foto: AP PHOTO/MATTHIAS RIETSCHEL Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X