Logga in för en bättre upplevelse.
Här samlar vi alla artiklar om Vin.
Fler artiklar hittar du i följande artikelserier: I glaset, SvD Vin och Mat Premium och Veckans smakkombo.
Andra ämnen som ofta förekommer i artiklar om Vin är: Gotland, Viner, SvD och Sverige.
”En modern pilgrimsdestination för konstälskare.”
Men det finns en punkt där Cissi Efraimsson är strikt traditionalist.
Vi behöver inte åka till kontinenten för att besöka vingårdar.
En magisk kväll då den sena solen glittrar i sjön och du just tagit ett svalkande kvällsdopp – då passar det fint att njuta av ett vin lika orange som solnedgången.
Att sitta på trappen till sommarstugan, skrubba färskpotatis och sippa på en frisk, äpplig och energisk muscadet är ingen dum idé.
Sommarens mest svalkande after beach-vin är en mineraldriven och läskande assyrtiko från norra Grekland.
Ola Sigurdson: Hur stor roll spelar egentligen årgång och terroir för upplevelsen av ett visst vin?
Vinbranschen kämpar för att få fram druvsorter som kan stå emot värmeböljor.
Vad är du sugen på för vin denna sommar?
Jag minns en resa till Leonardo Pizzolo som har vinegendomen Valle Reale i Abruzzerna, vid Adriatiska havet.
En sommar på landet hämtade jag upp en vinflaska från källaren – en vanlig källare, även om vi nu råkar ha vinerna där nere – och tog en flaska vitt på måfå.
Semesterns enklaste och läckraste mat- och vinkombo.
Sajna upp dig nu!
”Flaskan fiskades upp 81 år senare.”
Åh, de färska bären är bland det somrigaste som finns.
Ett annat favoritnöje under sommaren är att plocka svamp.
Många sommarkvällar ligger grillröken tät över nejderna, och ja, grillandet är ju verkligen en favoritaktivitet under sommaren.
Jag vet inte hur det är med er, men själv slukar jag deckare på löpande band under sommaren.
Vilken lisa för själen det är att bara få vandra över prunkande sommarängar och i klorofyllfyllda skogar.
Kontemplation.
Hörde vi bersåbubbel?
Merparten nebbiolo från unga vingårdar i bland annat de kända byarna Barolo och La Morra ger ett friskt, mjukt bärigt och lätt violblommigt bella rosa!
Doft av örter och polkagris, men tänk vuxet och balanserat!
100 % nebbiolo från barolo- och barbaresco-gårdar.
Druvorna zweigelt, blaufränkisch och sankt laurent – en ren och skär trio som smakar fruktigt och har bra struktur.
Garnacha med en liten del av den gröna druvan viura ger ett fruktdrivet, friskt och nyanserat vin som slår de flesta blekrosa fransoser i denna prisklass.
Författaren Jens Lapidus om fredagsviner och festdödare.
Nyhet i fasta sortimentet med mineraler, jordgubbe, smultron och vattenmelon med en örtigt druvig buzz i syran.
Här är kändisvinerna som gör succé och floppar.
Palominodruvor och lagring under jästtäcke ger ljuvlig smak av äpple, salta mandlar och torkad frukt, och borgar för kul snack runt charkbrickan.
Gamla anor, nya idéer – det händer mycket i byarna på västra Mallorca.
Hållbart val, enligt Systembolaget.
Experternas val – perfekta vinet till rimmad lax och färskpotatis vid havet.
Kan man verkligen dricka burkvin från Chablis?
Kan det här vara säsongens smartaste mattips?
Mycket aromatiskt och citrusfriskt bubbel från Skåne, med ordentlig syra och toner av fläder och vinbärsblad.
Vill du veta en hemlighet?
Patric Nadalutti blandar en dirty editor och anländer till festen med tolv champagneglas.
Överraska med udda format i sommar.
Det danska e-handelsbolaget Winefinder får fortsätta sälja vin till svenska kunder.
Klar med Wien? En helg i Graz bjuder på både toppviner och gröna kök.
Artisten Miss Li avslöjar vilken dryck som krävs inför en spelning.
Vi dricker 2,5 miljoner liter av favoriten.
Sydfransk fräsching som är mer mörkrosa än röd och smakar piggt av sötsyrliga bär och mineral.
Elegant rödfruktigt från rykande heta Etna.
Det baskiska vinet txakoli sitter särskilt fint till pinxtos och är känt för sin höga syra.
Från vingården Erdener Treppchens branta, steniga sluttningar plockas druvorna till vinet som smakar sommar.
I goda händer producerar druvan med det gulliga namnet, prieto picudo, rosévin av världsklass.
Välgjord chablis på stor flaska är ett säkert kort till försommarfesten.
Supertjusiga friska, biodynamiska bubblor från vinvärldens faun – den naturbegåvade vinmakaren Vasco Croft.