Blenda

Blenda

SvD-exklusiv podd, dokumentär , 6 avsnitt

Blenda är en dokumentär podd. En ny historia varje gång – berättad av Svenska Dagbladets journalister. Här samlar vi alla avsnitt, plus artiklar och extramaterial om historierna du hör i podden.

De öppna avsnitten finns även på
PodMeSpotifyiTunes
Avsnitt 6
Läs mer

När Göran Persson avgick som statsminister var det för att leva ett stillsamt liv på landet. Istället har han och hustrun Anitra Steen hamnat i en utdragen fejd med sin granne – om arrendekontrakt, tomtgränser, parkeringsplatser, båtplatser, latrintunnor och smygtagna foton. Jack Werner kartlägger den snart tioåriga striden mellan två grannar som kanske är mer lika varandra än vad de tror. En dokumentär från SvD.

Läs mer
Avsnitt 5

Crowd1 lovade att förändra världen och hjälpa människor ur fattigdom. Frontmannen Johan Staël von Holstein trodde att de skulle vinna Nobels fredspris. Men ingenting blev som han hade tänkt. Erik Wisterberg möter den ångerfulle kändisentreprenören, poliserna som slog till i gryningen och medlemmarna som undrar var deras pengar har tagit vägen. En dokumentär från SvD.

Läs mer
Avsnitt 4
Läs mer

Trebarnspappan Pontus har sagt upp sig från jobbet som mellanchef för att stoppa flygplan på heltid. Tinas syskon har slutat prata med henne sedan hon började sätta sig på motorvägar. Båda två säger att de vill rädda världen – men blir mest utskällda och avskydda som tack. Nu riskerar de fängelse. Daniel Persson Mora följer aktivisterna som offrar mycket trots att de egentligen inte vill. En dokumentär från SvD.

Läs mer
Avsnitt 3
Läs mer

Han är en av Sveriges största youtubers – bland barn. Men föräldrar anklagar honom för att lura sina fans på pengar. Och varför varvar han de barnvänliga klippen med ständiga sexreferenser? Alice Aveshagen och Henning Eklund porträtterar fenomenet Pontus Rasmusson. En dokumentär från SvD.

Läs mer
Avsnitt 2
Läs mer

Nathalie säger till sina barn att deras morbror har flyttat till månen. Diana fantiserar om vem som sköt hennes bror. Nahritha Al-Khameesi och Martina Pierrou träffar två systrar som förlorat sina bröder i det dödliga våldet i Stockholms förorter. En dokumentär från SvD.

Läs mer
Avsnitt 1
Läs mer

Två vänner hade en dröm om att skapa ett svenskt New York Times. I stället blev det storbråk, drev, polisanmälningar och konkurs. Och de två vännerna slutade som bittra fiender. Christian Daun träffar personerna bakom den skandalomsusade tidningen Bulletin. En dokumentär från SvD.

Läs mer
Läs artiklarna om podden
Upptäck fler SvD-poddar