Tåg till Vitryssland

Hejsan! Vi är fem reslystna män som sedan några år gör en årlig resa. Vi har hittills hunnit besöka Prag, Budapest, Krakow och Istanbul. Nu är planeringen i full gång inför 2010 och vi funderar på att besöka Vilnius ett par dagar för att sedan ta tåget till Minsk. Vi har sett att Air Baltic flyger på båda destinationerna. Är det ett flygbolag att lita på? Tågresan mellan Vilnius och Minsk - måste den bokas hemifrån eller kan vi lösa det på plats? Krävs visum till något av länderna och hur löser vi det i så fall? Var hittar vi bra information om främst Minsk avseende hotell och sevärdheter? Som du ser så finns det så här inledningsvis en hel del frågor, men är det något du vill tillägga för att även vår nästa resa ska bli lyckad? Tackar på förhand! / Västeråsgurkorna

Under strecket
Publicerad
Solnedgång i vitryska staden Malishevo. Ortodoxa kyrkor med karaktäristisk silhuett.

Solnedgång i vitryska staden Malishevo. Ortodoxa kyrkor med karaktäristisk silhuett.

Foto: SERGEI GRITS/AP
Annons

Tåget mellan Vilnius och Minsk går flera gånger per dag och resetiden för sträckan är cirka 4,5 timmar. SJ kan inte boka inte boka biljetten. Enligt telefonupplysningen på Vilnius järnvägstation (tel +370-5-269 24 66) måste biljett köpas på plats, och kan alltså inte inhandlas via exempelvis internet. På vissa avgångar finns restaurangvagn.

Visum krävs för Vitryssland. För att få ett turistvisum krävs en inbjudan/voucher från ett vitryskt resebolag eller vitryskt hotell. Proceduren är en smula krånglig på egen hand. Enklast är att i god tid ta kontakt med någon svensk resebyrå (se förslag nedan) som sköter visering, vitrysk hotellbokning med mera.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons