Annons

Tacotårta

Under strecket
Publicerad

4 -6 portioner: 1 paket mjuka tortillabröd (8 bröd) 1,5 dl isbergssallad, finhackad 1 dl riven ost Köttfärssås: 1 msk olivolja 1 gul lök 4 msk tomatpuré 1 pressad vitlöksklyfta 250 g nötfärs 1 msk vatten 1 msk tacokrydda Guacamole: 2 avokado 1 tomat 1 gul lök 1/2 limefrukt 1 röd chili Tacoröra: 2 dl kesella 2 msk tacokrydda 1 msk chilisås Garnering: 4 cocktailtomater 4 jalapeño, hela eller feferoni 8 blad machêsallad 1/4 rödlök 4 grillspett av trä

  1. Finhacka löken och pressa vitlöken, fräs i olivolja och tomatpuré i en stekpanna. Tillsätt köttfärs och smaka av med tacokrydda och späd med lite vatten.
  2. Finhacka avokado, tomat, gul lök och röd chili, blanda allt och pressa över lime.
  3. Rör ihop kesella, tacokrydda och chilisås till en röra. Skär isbergssalladen i smala strimlor.
  4. Lägg en tortilla på ett fat och lägg hälften av köttfärsen på första lagret, strö över hälften av osten, lägg på ett nytt lager och bred ut hälften av guacamolen, lägg på
    ytterligare ett lager och bred ut hälften av tacoröran och lägg på hälften av isbergssalladen. Upprepa detta en gång till och lägg eventuellt översta tortillan i en het grillpanna för att få snygga grillränder.
  5. Stick 4 grillpinnar med jalapeños (eventuellt rullade i finhackad machêsallad) och en cockailtomat genom tårtan. Garnera med machêsalladsblad och skivad rödlök.
Annons
Annons
Annons