Tack och lov för lov

Under strecket
Publicerad
Annons

Vi är några stycken här som har varit kvar i 08-området och jobbat under sportlovet. Det tycks inte vara någon bra idé. Veckans erfarenheter tyder på att vardagslivets hårdvara, huset, bilen etc, vill att vi ska hålla oss borta under lovet. Dessa prylar sänder entydiga signaler om att även de vill ha ledigt.
Det började med att jag upptäckte att en mus byggt bo i bilen. En hög med omsorgsfullt strimlat papper under passagerarsätet vittnade om det. Papperet kom från en vägatlas som var söndertuggad i en ojämn linje mellan Katrineholm och Gysinge. Nu blir det musfälla. Några dagar senare bröts ett momentstag vid vänster bakhjul av, men det är nog inte musens fel.

Inomhus har produkterna från den stora svenska vitvarutillverkaren bett oss att dra åt Häcklefjäll eller någon annan vintrig ort. En hylla i kylskåpet bröt samman under för stor tyngd av lättmjölk(!) och juice. Därefter sprack handtaget till ugnsluckan i sina plastfästen. Ändå är grejerna bara några år gamla.
Och de märkligt gnyende ljuden från
husets rörledningar har varit ovanligt frekventa. Vi har haft rörexpertis på plats, utan att mysteriet har fått någon lösning. Det grymtar och gnäller från ledningarna utan att vi spolar i en endaste kran.
När jag väntade på tunnelbanan ekade högtalaren om att det var stopp vid t-centralen och att tåget inte gick längre än till Stadion. Så jag klev jag av vid Stadion, varpå tåget naturligtvis fortsatte. Eftersom föraren av tåget inte sagt något om att vi skulle stiga av borde jag ha förstått att felet vid t-centralen var åtgärdat, undervisade en Connex-värd lite senare. Föraren hade ju inte sagt flasklock på hela färden, så varför skulle han säga något nu?
Han kunde ha sagt: ta sportlov!
Men det är ju för sent nu.

Annons
Annons
Annons