Täby belönar tips om våldtäkt

Under strecket
Publicerad
Annons

Täby kommun utfäster en belöning på 50 000 kronor till den person som kan lämna sådana uppgifter att den man som för en vecka sedan under flera timmar våldtog och misshandlade en 19-årig kvinna kan gripas.
Efter våldtäkten av en 19-årig kvinna som blev överfallen sedan hon stigit av nattbussen vid halv sextiden på lördagsmorgonen har reaktionerna bland de boende i Täby varit kraftiga. Inte minst sedan polisens ledningscentral lät bli att skicka någon patrull till platsen, trots att kvinnan lyckats larma en väninna.
Därför utfäster Täbys moderate kommunalråd Stefan Klåvus nu en belöning på 50 000 kronor till den som har uppgifter som gör att gärningsmannen kan gripas.

– Tryggheten i Täby har fått sig en ordentlig törn. Det är en fruktansvärd händelse, inte minst polisens sjabbel, som har upprört många. Det är oerhört allvarligt att varken kvinnor eller flickor känner sig trygga, säger Klåvus.
Förslaget är förankrat bland majoriteten av kommunstyrelsens ledamöter i Täby och beslutet om belöningen fattas
vid det ordinarie sammanträdet den 22 april. Belöningen tas från kommunstyrelsens konto för ”oförutsedda utgifter”. Christina Wahldén

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons