Proteintricket – bevara muskler i åldrande kropp

Linda Bakkman är SvD:s näringsfysiolog. Foto: Tomas Oneborg Illustration: Thomas Molén
Linda Bakkman är SvD:s näringsfysiolog. Foto: Tomas Oneborg Illustration: Thomas Molén

En rankning av korn och gryn, huskurerna som kan hjälpa oss att somna och guidning till den åldrande kroppens utmaningar. Här väljer redaktören Näringsfysiologens bästa texter.

Under strecket
Publicerad
Annons

Allmänhetens två främsta källor till information om kost och hälsa är tv-program och dagstidningar. Det visar en Demoskopundersökning som gjorts på uppdrag av Livsmedelsföretagen. Var tredje svensk har enligt samma mätning slutat äta ett livsmedel efter larmrapporter i medierna.

Samtidigt är det bara 31 procent av undersökningsdeltagarna som anser sig ha högt förtroende för vetenskapsjournalister, att jämföra med 70 procent för Livsmedelverket och forskare.

Annons
Annons
Annons