X
Annons
X
Recension

Midnight sun Ta skämsskyddsfaktor 100 – filmen havererar direkt

Dialog, bilder, musik – inget håller måttet i "Midnight sun" om den 17-åriga Katie som lider av en allvarlig hudsjukdom. När hon av en slump stöter ihop med skolans populäraste kille slår det gnistor.

Bella Thorne som Katie. Foto: Ed Araquel/Fox/Nordisk Film
Läs mer om Veckans biofilmer

Motljusfaktorn i high school-dramat "Midnight sun" är skyhög, vilket i rent praktisk bemärkelse utgör ett betydande problem. 17-åriga Katie Price lider nämligen av hudsjukdomen xp (xeroderma pigmentosum), som gör att exponering för minsta strimma solljus äventyrar hennes liv. Således tillbringar Katie dagarna i hemmet, bakom specialfönster och med specialundervisning. Hennes liv är satt på undantag, mamman är död sedan länge, pappa är överbeskyddande och välmenande på amerikansk autopilot, med ett idiotsäkert vitt leende.

När det är dags för examen stöter Katie, av en händelse och äntligen, in i Charlie, skolans populäraste kille, skejtare och lovande simmare, han som Katie beundrat från flickrummets fönster i över tio år. Mötet sker kvällstid vid en tågperrong, där hon sitter med sin älskade gitarr, spelar och sjunger för glatta livet, timid och frigjord på samma gång.

Bella Thorne som Katie.

Foto: Ed Araquel/Fox/Nordisk Film Bild 1 av 2

Bella Thorne och Patrick Schwarzenegger.

Foto: Ed Araquel/Nordisk Film Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X