Ta med dvd-spelaren i bilen

Det svenska folket reser mer och mer. Dessutom tillbringar vi allt mer tid i bilen. Då är det inte så konstigt att försäljningen av bärbara dvd-spelare har tagit fart. Men det är mycket att tänka på innan du bestämmer dig för att köpa.

Under strecket
Publicerad
Annons

Först och främst måste du ta reda på var du ska använda din dvd-spelare. Tillbringar du mycket tid i bilen med familjen, kanske du ska välja ett system som är inbyggt i bilen. Vill du ha möjlighet att ta med dig dvd:n till andra ställen än bilen, kanske du ska ha en annan variant av dvd-spelare.

Det finns i dag en uppsjö av spelare, pris från 1 357 kronor och uppåt. Den dyraste vi kunde hitta i Sverige kostar över 12 000 kronor – och då är det portabla spelare vi pratar om.
Dessutom finns det en mängd olika system som byggs in i bilar, många biltillverkare har egna system som kostar från 10 000 kronor och uppåt.
Vi har tittat på bärbara dvd-spelare, som dessutom har en liten skärm som gör att du inte behöver koppla spelaren till en tv.
De flesta är nog överens om att en dvd i bilen innebär att barnen håller sig lugnare, resan känns kortare och familjefriden klarar även en längre semesterresa i bilen, något som bekräftas från branschen.
– Man trodde väl först att det var folk som flög mycket som skulle skaffa en bärbar dvd, men i stället har vi sett att det är folk som reser mycket med bilen som köper en dvd, berättar Martin Eriksson, produktchef på Panasonic i Sverige.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons