Annons

Ta en bit av Italien

En tripp till Italien gör gudagott för både mage och själ. Vi testar Positano, Capri, Neapel och Fasano som bjuder på såväl gourmetmat som gatuköksdito.

Under strecket
Publicerad

Positano.

Foto: LOTTA RINGDAHL Bild 1 av 8

Risotto och sicilianska räkor på menyn på La Sponda i Positano.

Foto: LE SIRENUSE Bild 2 av 8
Foto: LOTTA RINGDAHL Bild 3 av 8

Det doftar gott av ginst när man promenerar längs stigarna på Capri.

Foto: CAPRI PALACE Bild 4 av 8

Restaurang San Domenico i Fasano tar många av sina ingredienser från de egna odlingarna.

Foto: MSSERIA SAN DOMENICO Bild 5 av 8

Neapel.

Foto: LOTTA RINGDAHL Bild 6 av 8

Anrika pizzerian Di Matteo i Neapel.

Foto: LOTTA RINGDAHL Bild 7 av 8
Foto: LOTTA RINGDAHL Bild 8 av 8

De ljumma eftermiddagsvindarna sveper in genom det öppna sidofönstret när chauffören kör på de slingrande vägarna längs kusten från Neapel. Utanför en butik vi passerar skyltas med citroner – stora som honungsmeloner.

– Citronerna här är speciella och det ska du veta - Sorrento har den bästa Limoncellon i hela Italien. Och tomaterna, oj, oj, oj, skrockar vår chaufför vid namn Antonio.

Annons
Annons
Annons