Annons

”Ta bort namnen på polisens legitimationer”

Drygt åtta av tio poliser anser att det sällan eller aldrig finns tillräckligt många poliser i yttre tjänst för att hantera våld mot kollegor, skriver Lena Nitz.
Drygt åtta av tio poliser anser att det sällan eller aldrig finns tillräckligt många poliser i yttre tjänst för att hantera våld mot kollegor, skriver Lena Nitz. Foto: Johan Nilsson/TT

Den kartläggning av enskilda poliser som med enkelhet kan göras idag behöver försvåras. Därför bör namnen tas bort på polisernas tjänstelegitimation och ersättas med ett nummer. Det skriver Lena Nitz, Polisförbundet.

Under strecket
Publicerad

Lena Nitz.

Foto: Christine Olsson/TTBild 1 av 1

Åtta av tio poliser (84 procent) anser att det sällan eller aldrig finns tillräckligt många poliser i yttre tjänst för att på bästa sätt hantera potentiellt eller faktiskt våld mot poliskollegor. Det i en tid då polisers utsatthet för hot och våld ökar. Det visar en rapport från Polisförbundet som släpps på torsdagen.

Poliser är satta att upprätthålla lag och ordning, att jobba för människors trygghet och för deras möjligheter att utnyttja sina demokratiska fri- och rättigheter. När en yrkesgrupp med ett så stort och viktigt ansvar utsätts för hot och våld är det oerhört allvarligt.

Annons
Annons
Annons