Annons
X
Annons
X

T-banerånare misstänks för fler rån

Rånaren som lämnade sitt medvetslösa offer på tunnelbanespåret i södra Stockholm misstänks för ytterligare ett rån.

Av TT
(uppdaterad)

– Vi har några personer som är intressanta, säger inspektör Dan Östman på Söderortspolisen.

På torsdagskvällen släppte polisen en ny övervakningsfilm från augusti som, enligt polisen, visar när samma man rånar en annan man som sover på en bänk på tunnelbanestationen i Enskede gård, skriver Aftonbladet och Expressen.

– Vi känner igen den här personen. Det här verkar vara något slags tillvägagångssätt som han har anammat, säger Dan Östman, utredningsledare vid polisen i Söderort, till Aftonbladet.

Annons
X

Rånet vid Sandsborgs station i södra Stockholm har väckt stor uppmärksamhet. Bilderna från övervakningsfilmen spred sig till olika nyhetssajter världen över i går.

Polisen har bett Storstockholms lokaltrafik (SL) om hjälp i sökandet efter gärningsmannen. Ordningsvakter och SL:s trygghetscentral ska hålla utkik efter honom via kamerasystemet i tunnelbanan.

Fem personer på Söderortspolisen jobbar med utredningen av rånet på tunnelbanestationen.

– Vi håller på att gå igenom tipsen och det börjar väl luta åt vissa håll. Vi har några personer som är intressanta. Vi har fått tips om var några av dem befinner sig och de flesta av dem är i Stockholmsområdet, säger inspektör Dan Östman vid Söderortspolisen.

För polisen vidtar nu spaningsjobb för att lokalisera de personer man fått tips om och jämföra deras utseende med mannen på övervakningsfilmerna.

Polisen planerar inte att ha utökad bevakning i tunnelbanan i helgen.

– Vi tror att han och eventuella andra personer som har tänkt göra något liknande kommer att ligga ganska lågt den närmaste tiden, säger Dan Östman.

Han råder den som ser den misstänkte gärningsmannen att kontakta polisen.

– Den privatspaning vi har nytta av är tips. Det man ska göra om man ser personen är att ringa 112 och om man vill lämna tips så ringer man 114 14 och så vidarebefordras det till utredarna.

Övervakningsfilmen från perrongen svd.se

Stockholm TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X