T-banan får nya konstverk

Ta tricken till Enskede gård. Det är det värt för att få uppleva ett allkonstverk signerat Maria Miesenberger. Stockholms underjordiska värld ska förgyllas ytterligare med tre nya permanenta verk och ett par tillfälliga foto- och filminstallationer.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Mariatorget 
Helene Schmitz. En tillfällig gäst på Mariatorgets tunnelbanestation är Helene Schmitzs fotografier – ”Blow ups”. Som fotokonstnär har hon en stor utmaning att konkurrera med alla reklambudskap, därför har hon tagit fram enkelheten hos en köttätande växt: ”Jag vill gestalta växternas komplexitet, styrka och sårbarhet”.

Mariatorget Helene Schmitz. En tillfällig gäst på Mariatorgets tunnelbanestation är Helene Schmitzs fotografier – ”Blow ups”. Som fotokonstnär har hon en stor utmaning att konkurrera med alla reklambudskap, därför har hon tagit fram enkelheten hos en köttätande växt: ”Jag vill gestalta växternas komplexitet, styrka och sårbarhet”.

Foto: HELEN SCHMITZ
Annons

Tänk totalinstallation och projicera en spindelmanslik figur i taket. Ytterligare en ovanför rulltrappan. Båda i aluminium. Platsen är Enskede gård. Verken, som ännu inte är på plats, är Maria Miesenbergers och är ett av de bidrag som nu ska modernisera konsten i tunnelbanan.

–Mina grejer ska inte vara snabbsvalda, utan ta både tid och plats i anspråk, säger konstnären i ett stökigt gallerirum där samtlig ny tunnelbanekonst presenteras.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons