Annons

Systrarna Brydling blir krögare på Sveriges nya galoppbana

Sverige har fått en splitter ny galoppbana – Bro Park nordväst om Stockholm. Det blir också en storsatsning på mat under ledning av systrarna Brydling.

Under strecket
Publicerad

Carina (till vänster) och Ulrika Brydling ska driva alla restauranger och serveringar på nya Bro Park.

Foto: Mikael Mölstad

Nu har Sveriges nya galoppbana Bro Park invigts med både tävlingar och hattparader. Invigningen lockade över 10 000 besökare.

Foto: Mikael Mölstad

Carina (till vänster) och Ulrika Brydling ska driva alla restauranger och serveringar på nya Bro Park.

Foto: Mikael Mölstad
Carina (till vänster) och Ulrika Brydling ska driva alla restauranger och serveringar på nya Bro Park.
Carina (till vänster) och Ulrika Brydling ska driva alla restauranger och serveringar på nya Bro Park. Foto: Mikael Mölstad

Den första helt nya galoppbanan i världen på mer än 30 år är nu invigd. Täby Galoppbana är skrotad för evigt – nu står Bro Park klar, en supermodern anläggning nära Bålsta, nordväst om Stockholm. På de 186 hektaren har Svensk Galopp investerat drygt 600 miljoner kronor.

Här finns inte bara toppmoderna banor och stallar utan också publikanläggningar med läktare och inte minst restauranger. Mat och dryck kommer att bli en viktig del av verksamheten. Förtroendet för denna krogsatsning har gått till Carina och Ulrika Brydling.

– Det känns fantastiskt att vi fått hit Brydlings som krögare, nu kan vi erbjuda en en helgjuten upplevelse med fräscha lokaler, god mat och bra sport, säger Ulf Hörnberg, vd på Svensk Galopp.

Annons
Annons

Nu har Sveriges nya galoppbana Bro Park invigts med både tävlingar och hattparader. Invigningen lockade över 10 000 besökare.

Foto: Mikael Mölstad

Systrarna Brydling har lång erfarenhet i branschen – allt från egna gourmetkrogen Marmite i Åre till ekologiska krogkoncept på Åhlens varuhus.

– Vi fick ett erbjudande och nästan helt fria händer, så det var bara att tacka ja, dessutom är vi båda från Bålsta, berättar Ulrika Brydling för SvD.

Nu har Sveriges nya galoppbana Bro Park invigts med både tävlingar och hattparader. Invigningen lockade över 10 000 besökare.
Nu har Sveriges nya galoppbana Bro Park invigts med både tävlingar och hattparader. Invigningen lockade över 10 000 besökare. Foto: Mikael Mölstad

Anläggningen kommer att erbjuda olika serveringar med toppnumret Bro Park Krog på övervåningen i läktarbyggnaden. På invigningsdagen var det fullt drag i dena restaurang. Den ska dock inte öppnas officiellt förrän i september.

– I sommar ska vi hålla i gång caféet och utveckla vårt koncept med krogen för att hitta rätt, det har ju inte funnits denna typ av krog i dessa trakter tidigare, förklarar Ulrika Brydling.

I det nybyggda läktarhuset ska det också finnas plats för event som inte bara har med galoppsport att göra – alla ska vara välkomna till denna speciella miljö.

Vad gäller maten har systrarna fått klara direktiv från ledningen på Svensk Galopp: hållbart, grönt och hög nivå.

Är galoppfolk mer kräsna?

– Ja, åtminstone de i ledningen har höga krav, men det är bara roligt – det känns som vi får utveckla vårt signum med Marmite i Åre, menar Ulrika Brydling.

Upplägget med råvaror kommer nu att ta fart med mycket närodlat och ekologiskt.

Ska det också serveras hästkött?

– Nej, vi föreslog det faktiskt, men det är uppenbart för känsligt – men hästkött är fantastiskt gott.

Carina och Ulrika Brydling kommer att vara ytterst närvarande i köket på galoppbanan. Själva har de förväntningar på att kunna utveckla verksamheten kring Bro Park Krog än mer. Gärna med en restaurang i mangårdsbyggnaden på Önsta Gård, vilket är det jordbruk som galoppbanan nu ligger på.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons