Annons

Ryssland och Turkiet mot stridsflygssamarbete

Rysslands president Vladimir Putin och hans turkiske motsvarighet Rcep Tayyip Erdogan inledde toppmötet med att besöka en flyguppvisning utanför Moskva.
Rysslands president Vladimir Putin och hans turkiske motsvarighet Rcep Tayyip Erdogan inledde toppmötet med att besöka en flyguppvisning utanför Moskva. Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Offensiven i nordvästra Syrien inte långt från Turkiets gräns var en av huvudpunkterna när president Recep Tayyip Erdogan mötte sin ryske motsvarighet Vladimir Putin i Moskva.

Men ett eventuellt försvarssamarbete kring ryska stridsflygplan stod också högt på agendan.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

– Jag tror våra turkiska partners är intresserade av många saker, inte bara att köpa utan också av samproduktion, sade Putin på en presskonferens i samband med toppmötet.

Ännu har inget beslutats, men den ryske presidenten lät optimistisk om att Turkiet i framtiden kan komma att beställa ryska stridsflygplan. USA har avbrutit Turkiets köp av det amerikanska smygarflygplanet F-35 sedan Ankara nyligen beslutat sig för att köpa det ryska luftvärnssystemet S-400. Affären har gjort relationen mellan de båda Nato-länderna infekterad.

Annons
Annons
Annons