Annons

Syra nygammalt vapen i Londons gängvärld

Säg "frätattack" och många associerar sannolikt till Pakistan, Bangladesh och Indien, länder med stor muslimsk befolkning och skriande ojämlikhet mellan könen. Men fenomenet nådde Sydasien först under 1900-talet. I Europa har det förstört liv under betydligt längre tid – och i London verkar det ha blivit på senare år blivit ha ett vapen i gängkriminaliteten.

TT
Publicerad
Pakistanska Nusrat Aflal, 25, har överlevt en syraattack och fått hjälp av organisationen Acid Survivors Foundation. Arkivbild.
Pakistanska Nusrat Aflal, 25, har överlevt en syraattack och fått hjälp av organisationen Acid Survivors Foundation. Arkivbild. Foto: Muhammed Muheisen/AP

Antalet frätattacker i London har gått upp med över 78 procent de senaste två åren, rapporterar Evening Standard.

Pakistanska Nusrat Aflal, 25, har överlevt en syraattack och fått hjälp av organisationen Acid Survivors Foundation. Arkivbild.

Foto: Muhammed Muheisen/AP Bild 1 av 4

Jaf Shah, Acid Survivors Trust.

Foto: TT Bild 2 av 4

Frätande vätskor har blivit ett vapen som används i ökande utsträckning i vissa kriminella kretsar i London. Bilden är från en syraattack i juli förra året när två män på moped kastade vätskan i ansiktet på en annan man på moped, tog över hans fordon och körde iväg, enligt Londonpolisen.

Foto: Sarah Cobbold/AP Bild 3 av 4

Kvinnor i Bangladesh som överlevt frätattacker deltar i en manifestation för att markera kvinnodagen. Arkivbild.

Foto: Pavel Rahman/AP Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons