Syntronic vann Maraton

En hel del nykomlingar och dessutom bolag från skiftande branscher har tagit sig in på den meriterande Maratonlistan. Det är nu åttonde året i rad som SvD Näringsliv i samarbete med tillväxtkonsulten Ahrens tar pulsen på de bolag som lyckas förena långvarig tillväxt med lönsamhet.

Under strecket
Publicerad
Mikael Stattin, Fredrik Oskarsson och Linda Falk arbetar vid Syntronics kontor i Kista utanför Stockholm.

Mikael Stattin, Fredrik Oskarsson och Linda Falk arbetar vid Syntronics kontor i Kista utanför Stockholm.

Annons

31 bolag har kvalificerat sig till maratonlistan. Betydligt fler än dessa ansåg sig manade att tävla i näringslivsmaraton och skickade in handlingar för att delta. Men många blev bortsorterade för att de inte uppfyllde kriterierna.
Fortsatt i topp är Syntronic som i fjol rusade rakt upp till förstaplatsen (se separat artikel). Silvermedaljen går till Pharmadule Emtunga som bland annat tillverkar modulbyggda läkemedelsfabriker. Framgången och tillväxten för Pharmadule, ny på maratonlistan, ledde till att ett brittiskt bolag i slutet av förra året lade vantarna på företaget.

Nykomling är även bronsmedaljören Byggmästar”n i Skåne. Familjeföretaget bildades först 1993 och det är först i år som bolaget kan delta i tävlingen, enligt reglerna.
It-bolagen, för några år sedan flitiga gäster i Maratonlistan, har tappat terräng. Krisåren efter millenniumskiftet har satt djupa spår. Men det finns framgångsrika undantag. Utöver maratonvinnaren Syntronic har Frango, som utvecklat ett system för finansiell styrning
av komplexa organisationer, en framträdande position. Längre ned finns Extenda och Dustin.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons