X
Annons
X
Recension

Räven & De sju dödssynderna Synd och moral synas i kaxig operakväll

Kamraterna kallar sig Sveriges kaxigaste operakompani och visst är det fräckt att presentera ett dubbelprogram med Stravinskijs "Räven" och Kurt Weills/Bertolt Brechts "De sju dödssynderna", båda sjungs på engelska. Den röda tråden är drifter och moral.

Ensemblen i Stravinskijs ”Räven”. Michael Schmidberger, William Davis Lind, Linus Flogell och Wiktor Sundqvist är en utmärkt, samspelt kvartett. Foto: Maximilian Mellfors
Läs mer om Scensommaren 2018

I ”Räven” ställs frågan om man kan göra våld på sin natur. ”De sju dödssynderna” är en spetsig satir över människans (och borgerlighetens) förhållande till försyndelser som lättja, högmod, girighet, vällust, frosseri, vrede och avund.

Båda operorna görs med musikalisk bearbetning för två pianon – och pianisterna Anna Christensson och Karin Haglund spelar med formidabel, smittande attack. Publiken sitter på två sidor om den avlånga scenspången, iscensättningen är scenografiskt sparsam.

Ensemblen i Stravinskijs ”Räven”. Michael Schmidberger, William Davis Lind, Linus Flogell och Wiktor Sundqvist är en utmärkt, samspelt kvartett.

Foto: Maximilian Mellfors Bild 1 av 2

Kamraterna spelar även ”De sju dödssynderna” av Weill och Brecht.

Foto: Maximilian Mellfors Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X