X
Annons
X
Recension

Nagg En ovanligt sympatisk kvarterskrog

Nagg på Kungsholmen är en sympatiskt liten restaurang. SvD:s Krogguiden önskar att fler skulle hitta till kvarterskrogen som serverar vällagad mat med bra råvaror till schysta priser.

I en tid där Krogstockholm domineras av restaurangkoncerner och ställen där koncept och superstajlad inredning tar överhanden är det befriande att dimpa ner på en liten kvarterskrog som, om man läser på hemsidan, har en tydlig profil med svenska, i mångt och mycket ekologiska råvaror, i säsong. Nagg är just detta. Restaurangen har funnits i två år i de lokaler som tidigare huserade restaurang Göken ett stenkast från Norr Mälarstrand.

**Miljön är sober **om än något anonym och vi får en känsla av att många av gästerna är grannar. Modigt nog håller man en begränsad meny med, förutom förrätter och desserter, tre huvudrätter att välja mellan. En kött, en fisk och en vegetarisk rätt är vad som erbjuds och minst en rätt byts ut varje vecka.

Kvarterskrogen Nagg jobbar främst med närproducerade råvaror i säsong.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 3

Lokalen är sober men något anonym.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 3

Nagg ligger i de lokaler som tidigare huserade restaurang Göken.

Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 3
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X