NaggEn ovanligt sympatisk kvarterskrog

Nagg på Kungsholmen är en sympatiskt liten restaurang. SvD:s Krogguiden önskar att fler skulle hitta till kvarterskrogen som serverar vällagad mat med bra råvaror till schysta priser.

Under strecket
Publicerad
Kvarterskrogen Nagg jobbar främst med närproducerade råvaror i säsong.

Kvarterskrogen Nagg jobbar främst med närproducerade råvaror i säsong.

Foto: Tomas Oneborg
Lokalen är sober men något anonym.

Lokalen är sober men något anonym.

Foto: Tomas Oneborg
Nagg ligger i de lokaler som tidigare huserade restaurang Göken.

Nagg ligger i de lokaler som tidigare huserade restaurang Göken.

Foto: Tomas Oneborg
Annons

I en tid där Krogstockholm domineras av restaurangkoncerner och ställen där koncept och superstajlad inredning tar överhanden är det befriande att dimpa ner på en liten kvarterskrog som, om man läser på hemsidan, har en tydlig profil med svenska, i mångt och mycket ekologiska råvaror, i säsong. Nagg är just detta. Restaurangen har funnits i två år i de lokaler som tidigare huserade restaurang Göken ett stenkast från Norr Mälarstrand.

Miljön är sober om än något anonym och vi får en känsla av att många av gästerna är grannar. Modigt nog håller man en begränsad meny med, förutom förrätter och desserter, tre huvudrätter att välja mellan. En kött, en fisk och en vegetarisk rätt är vad som erbjuds och minst en rätt byts ut varje vecka.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons