Annons

Little Simz Sylvass rapparare – konkurrenterna får se upp

Little Simz vid en konsert tidigare i år.
Little Simz vid en konsert tidigare i år. Foto: MAR/Capital Pictures / TT

Hon har gjort ett av årets starkaste album och hon rappar med unik, vass artikulation. Little Simz är endast 25 år och har så många vägar att gå.

Under strecket
Publicerad

I brittisk press har det spekulerats en del om varför Little Simz inte är ett större namn än vad hon redan är. Hennes senaste album ”Grey area” är otvivelaktigt ett av årets starkaste, och hela tre decennier efter att den brittiska kollegan Monie Love släppte sitt debutalbum så borde brexit-landet verkligen vara redo för en kvinnlig rappare på allra högsta nivå. Förmodligen är svaret så sorgligt att hon är en rappare som helt enkelt vägrar att vara någon annan än sig själv, hon är långt ifrån en produkt av någon dubiös pr-konsulent.

Publiken på Debaser är aningen brokigare än väntat, långt ifrån en så ung snittålder som gav kaoset kring J Hus spelning på samma ställe för två år sedan. Även om stället känns utsålt är det ändå en aning märkligt att Little Simz har en mindre publik, för det här är en rappare som på allvar skulle kunna ge Cardi B en match, och gå vinnande ur den striden.

Annons
Annons
Annons