Recension

FarangSydostasiatisk sisu

En finsk sydostasiatisk restaurang i en före detta industrilokal – Farang skulle kunna vara en udda fågel men fyller med sina fina råvaror och vällagade mat ett hål i Stockholms krogvärld.

Under strecket
Publicerad

Akustiken på Farang är imponerande – här borde Stockholms krögare gå på kurs. På restaurangens tallrikar serveras det modern asiatisk fusionmat men konceptet är finländskt.

Foto: TOMAS ONEBORG
Annons

Farang betyder ungefär västerlänning på thailändska. Ordet passar dubbelt bra som namn på den asiatiska restaurang som öppnat i en före detta industrilokal på Tulegatan – den är nämligen ett finsk restaurangkoncept som kommit till Stockholm.

I lokalen är det mörkt men inte besvärande. Och trots att det är relativt trångt mellan borden lyckas vi inte snappa upp vad våra bordsgrannar pratar om, samtidigt som vi i sällskapet hör varandra alldeles utmärkt. Det är många Stockholmskrögare som borde gå en akustikkurs hos Farang.

Annons
Annons
Annons