Annons

Mugabe skakar hand med arméchef

Zimbabwes president Robert Mugabe till vänster poserar leende tillsammans med landets arméchef Constantino Chiwenga Bilden är tagen i samband med förhandlingarna den 16 november.
Zimbabwes president Robert Mugabe till vänster poserar leende tillsammans med landets arméchef Constantino Chiwenga Bilden är tagen i samband med förhandlingarna den 16 november. Foto: Joseph Nyadzayo/ Zimpapers/ Reuters

Kommer Zimbabwes president Robert Mugabe att frivilligt lämna sin post efter de senaste dagarnas dramatik? Eller vägrar han? Osvuret är bäst när det gäller den oförutsägbare Mugabe som nu leende har skakat hand med arméchefen som satte honom i husarrest.

Under strecket
TT-AFP-Reuters
Uppdaterad
Publicerad

Zimbabwes president Robert Mugabe under ett möte med sin sydafrikanske kollega Jacob Zuma i Pretoria i oktober.

Foto: Themba Hadebe/AP/TT Bild 1 av 2

Generalmajor S B Moyo under sitt tv-sända tal efter att militären tagit makten i vad generalerna själva beskriver som en tillfällig insats mot "kriminella" i presidentens närhet.

Foto: ZBC/AP Bild 2 av 2
Efter reklamen visas:
Maktskifte tar form i Zimbabwe

Det är den statliga zimbabwiska tidningen The Herald som på torsdagskvällen publicerade en serie bilder, bland annat på den 93-årige Robert Mugabe och på landets militärledare Constantino Chiwenga när de båda leende skakar hand.

Annons
Annons
Annons