Annons

Swefilmer rullar vidare till hovrätten

Mannen som utpekats som huvudman för Swefilmer överklagar tingsrättsdomen på tre års fängelse och förverkande av 14 miljoner kronor. Arkivbild.
Mannen som utpekats som huvudman för Swefilmer överklagar tingsrättsdomen på tre års fängelse och förverkande av 14 miljoner kronor. Arkivbild. Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Piratsajten Swefilmer, som stängdes 2015, blir nu ett fall för hovrätten i Göteborg. Vårens dom i Varbergs tingsrätt har som väntat överklagats av flera parter.

En 26-årig man som dömdes till tre års fängelse för upphovsrättsbrott och grov penningtvätt nekar helt och vill bli friad. Han dömdes även att betala 14 miljoner kronor i förverkande av inkomst från brott.

Däremot slapp 26-åringen och hans medåtalade betala tio miljoner kronor i skadestånd till ett filmbolag, enligt tingsrättens dom. Det beslutet överklagas nu av Rättighetsalliansen, som företräder filmbranschen.

Dessutom överklagar 26-åringens advokat att hans anspråk på ersättning blev nedskuret till hälften av tingsrätten. Advokaten vill på nytt få de 1,5 miljoner kronor han begärt för sitt arbete.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons