Annons
X
Annons
X

Swedbanks internetbank blir dyrare – trots kritik

Swedbank har fått mycket kritik för återkommande tekniska problem på dess internetbankfunktion. Men missnöjdheten hindrar inte banken från att höja priset på tjänsten.

Höjningen på 13 procent eller 20 kronor per år vilket uppgår till en total kostnad om 175 kronor, träder i kraft från årsskiftet, skriver Expressen.

– Jag kan förstå, absolut, om man tycker att det inte skulle behövas, säger Peter Borsos, kommunikationschef på Swedbank i Sverige till tidningen.

Upplevd girighet från bankernas sida tas sällan emot väl av kunderna. Men Peter Borsos slår ifrån sig all antydan om att det skulle handla om girighet.

Annons
X

– Det är inte ur girighetsaspekt som vi gör det här. Vi tjänar pengar som bank, och det måste vi få göra, säger Peter Borsos.

Swedbanks internetbankfunktion har länge dragits med tekniska problem, och tjänsten har vid flera tillfällen varit otillgänglig då kunder inte har kunnat logga in för att utföra sina bankärenden.

Vissa kunder har valt att byta bank på grund av problemen, uppger Expressen. Trots det väljer banken alltså att ta mer betalt för den bristfälliga tjänsten.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X