Swedbank slopar bonus

Swedbank slopar nästan all bonus för 2009 i den svenska verksamheten. Däremot kommer banken att betala ut nästan 200 miljoner kronor i bonus i Norge. Det meddelar banken i ett pressmeddelande nu på morgonen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Swedbank hade styrelsemöte sent under tisdag kväll på huvudkontoret vid Brunkebergstorg i Stockholm och tog då beslut i den känsliga frågan om bonus. Banken kommer inom kort att redovisa en mångmiljardförlust för helåret 2009 på 8-10 miljarder kronor, enligt analytikernas beräkningar. Banken har trots den brakförlusten avsatt över 400 miljoner kronor i bonus, tänkt att gå till mäklare, analytiker och bankirer inom banken.

Men så blir det inte nu. Efter påtryckningar från bland annat finansmarknadsminister Mats Odell beslöt Swedbanks styrelse under tisdagen med avgående ordförande Carl Eric Stålberg i spetsen att skrota nästan all bonus i den svenska verksamheten för 2009. Endast knappt 20 miljoner kronor kommer att betalas ut till vissa personalkategorier som har ersättningsavtal som inte går att ändra. De övriga drygt 200 miljoner kronorna, som var öronmärkta för den svenska verksamheten, främst inom Sweedbank Markets (investmentbankdelen) och Robur skrotas.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons