Annons
X
Annons
X

Swedbank dementerar fusionsrykten

Det finns ingen sanning i ryktena om att Swedbank ska fusioneras med Danske Bank. Banken dementerar rykten och spekulationer om att diskussioner ska ha ägt rum på flera nivåer gällande en sammanslagning med Danske Bank. Det säger Swedbanks IR-chef Gregori Karamouzis till Nyhetsbyrån Direkt på måndagseftermiddagen.

Av Direkt

Foto: Marcus Ericsson/TT

– Swedbank för inga diskussioner kring fusioner vare sig med Danske Bank eller någon annan bank, säger han vidare.

I mitten av förra veckan skrev Svenska Dagbladet att Swedbanks största ägare Folksam, med vd Jens Henriksson, vill minska sitt ägande i banken. Det skulle, enligt tidningens källor, öppna upp för en stor nordisk bankaffär. En sammanslagning med Danske Bank skulle enligt tidningen ligga närmast till hands. Uppgifterna tillbakavisades av Folksam.

Dessutom uppgav SvD att Handelsbanken hade uppvaktats, men att Industrivärden skulle ha sagt nej till en affär. Enligt tidningen förde därför Swedbank en dialog med Danske Bank där den danska storbanken skulle stå som köpare.

Annons
X

I fredags tog fusionsryktena ytterligare fart då en rad danska medier rapporterade om pågående samtal inom Danske Bank på "flera nivåer" rörande en sammanslagning med Swedbank.

Annons
Annons
X
Foto: Marcus Ericsson/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X