Annons
X
Annons
X

Swedbank avbryter återköp

Swedbank gör en kovändning om sina kritiserade miljardköp av egna aktier. Det stärker inte vårt varumärke, säger Swedbanks vd Michael Wolf.

Michael Wolf.
Michael Wolf. Foto: SCANPIX

Swedbanks återköp av aktier, som SvD Näringsliv uppmärksammat, mötte på mycket hård kritik från finansminister Anders Borg. Vd Michael Wolf försvarade återköpen så sent som i helgen.

Men nu vänder banken plötsligt. Idag på morgonen uppger Swedbank att styrelsen beslutat att göra uppehåll i återköpen tills vidare.

Under de senaste veckorna har situationen i Europa blivit tydligt sämre. Vi ser idag ingen förändrad risk i vår portfölj, men perceptionen av vårt återköpsprogram stärker inte Swedbanks varumärke i nuvarande marknadssituation. På min rekommendation har styrelsen därför beslutat att göra ett uppehåll i återköpen fram till dess att situationen på marknaden klarnar, konstaterar Michael Wolf, vd och koncernchef i Swedbank i en kommentar.

Annons
X

Swedbanks styrelse fick vid bolagsstämman tillstånd att köpa tillbaka upp till 10 procent av aktierna. Hittills har banken köpt tillbaka aktier för cirka 6 miljarder kronor, enligt Svd Näringslivs beräkningar.

Aktiemarknaden gillar inte Swedbankledningens beslut att avbryta återköpsprogrammet av egna aktier. Aktien rasar i den inledande handeln med runt 4 procent.

Annons
Annons
X

Michael Wolf.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X