X
Annons
X
Hanna Stjärne är vd för SVT under en utmanande period där såväl inhemska kommersiella aktörer och internationella storbolag som Netflix utmanar public service-jätten.
Hanna Stjärne är vd för SVT under en utmanande period där såväl inhemska kommersiella aktörer och internationella storbolag som Netflix utmanar public service-jätten. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

SVT:s vd: ”Netflix inget hot – kan inte göra det vi gör”

Långläsning

Netflix nya krigskassa ska utmana SVT precis där de är som bäst – egenproducerat tv-drama. Offensiven avfärdas dock av SVT:s vd Hanna Stjärne. "Jag ser inte det här som ett hot."

Det är en utmanande tid för SVT. Det mesta av det som tidigare har varit självklart är nu föremål för omprövning.

Pressen från de kommersiella aktörerna är hård. Bland mediechefer på fristående mediehus finns en utbredd uppfattning om att public service-företagen bör ägna sig mindre eller inte alls åt sådant innehåll som marknaden tillgodoser. Utöver det anser många att public service i huvudsak bör fokusera på "sina" plattformar – SVT på rörlig bild och SR på radio – och avhålla sig från mer text än nödvändigt.

Hanna Stjärne är vd för SVT under en utmanande period där såväl inhemska kommersiella aktörer och internationella storbolag som Netflix utmanar public service-jätten.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 8
Bild 2 av 8

Reed Hastings Netflix storsatsar på lokalt egenproducerat innehåll – något som är SVT:s paradgren.

Foto: Manu Fernandez/AP Bild 3 av 8

SVT:s vd Hanna Stjärne säger att hon gillar att satsningarna på drama blir fler och att hon inte ser Netflix som ett hot.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 4 av 8

Sverige är perifert för Netflix, i alla fall enligt Hanna Stjärne.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 5 av 8
Bild 6 av 8

Hanna Stjärne är stolt över SVT:s produktioner som hyllats internationellt, till exempel Bron.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 7 av 8
Bild 8 av 8
Annons
X
Annons
X
Annons
X