Annons

SVT: Serien är en personlig betraktelse

Skådespelaren och komikern Nour El Refai.
Skådespelaren och komikern Nour El Refai. Foto: W. Jåma Naina Helen/Aftonbladet/TT

Vi har velat erbjuda publiken en djupare förståelse för hur det är att leva med depression och ge olika perspektiv på frågan om antidepressiv medicin. Det skriver Emelie Persson, projektledare på SVT, i en replik om ”Landet lyckopiller”.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

Tack Johan Möller för att du delar din kunskap om antidepressiva och för ditt bidrag till debatten. Det har varit ett viktigt mål med serien ”Landet lyckopiller” – att just öppna upp för samtal om antidepressiva läkemedel som idag äts av var tionde svensk. Den respons vi fått vittnar om att frågan väcker engagemang och känslor. Och även att det finns ett stort behov av att prata om en typ av läkemedel som väldigt många svenskar tar men som det varit tyst om i den allmänna debatten.

Serien är en personlig betraktelse där vi följer Nour El Refai och hennes kamp för att må bättre. Det är inte ett granskande reportage som går på djupet kring forskning om fördelarna och nackdelarna med antidepressiva, utan en serie byggd på människors egna erfarenheter av medicinen.

Annons
Annons
Annons