Annons

SVT om ”Kubahaveri”: Vi står för alla människors lika värde

  ”Vi tycker att vi klargjorde att vi befann oss i Kuba och tydliggjorde de begränsningar det innebär för enskilda människor”, skriver SVT:s Micael Lekberg i sin replik.
”Vi tycker att vi klargjorde att vi befann oss i Kuba och tydliggjorde de begränsningar det innebär för enskilda människor”, skriver SVT:s Micael Lekberg i sin replik. Foto: Jessica Gow/TT

Med anledning av texten ”Kubahaveri i SVT” (22/9) har följande replik från Micael Lekberg, programchef för SVT Malmö, inkommit. Säkerhetsrådets biträdande redaktör Erik Thyselius besvarar kritiken.

Publicerad

Landgång är ett mat- och livsstilsprogram i Sveriges Television, ett populärt program med matlagning och människorna i centrum. Vi besöker många länder, för att uppleva matglädje, historier och fantastiska människor från olika kulturer och med olika bakgrunder. Länder som är uttalade demokratier, men vi har också besökt länder med auktoritära ledare där rättssäkerhet inte efterlevs, Tanzania, Egypten, Moçambique, Turkiet och nu i veckan programmet från Kuba.

Programmet från Kuba har gett reaktioner, delats och diskuterats. Det är bra, vi strävar alltid efter att våra program ska skapa engagemang i någon form, att vi däremot ska vara en megafon för den kubanska regimen i det här fallet är absolut inte vårt syfte eller önskemål.

Annons
Annons
Annons