SVT förändrar radikalt men får inga nya pengar

Under strecket
Publicerad
Annons

När SVT:s vd Christina Jutterström på onsdagen talade till företagets 2 700 anställda slog hon fast att det inte finns några nya pengar till de omfattande nysatsningarna.
Allt skall rymmas inom de befintliga ramarna och därför krävs omprioriteringar. SVT måste därför se över allt från inköp till produktioner och den ekonomiska styrningen. Några detaljer om eventuella personalminskningar presenterades inte på onsdagen.
SVT kommer dock inte att lägga ned verksamheten på någon ort, lovade Jutterström.

– Vi ska under hösten bestämma oss för var vi ska ha full digital teknisk utrustning och var vi ska producera med en lättare teknik, sade Christina Jutterström, som inte uteslöt att SVT kan komma att finnas på fler platser tack vare den nya tekniken.
Den nya digitala barnkanalen skall enligt SVT utgöra ett tydligt alternativ till barnprogrammen i de kommersiella kanalerna. Det skall bland annat blir fler inspelningar från daghem och skolor och barnen skall också få större möjlighet att medverka.
Förändringen
av SVT 2 inleds vid årsskiftet med målet att nå en yngre publik. Under sena kvällar sänds block med aktualitetsprogram och under lördagarna följer programmen ett genomgående tema. SVT 2 skall också sända en nyproducerad talkshow flera dagar i veckan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons