SVT drabbas av häxor och övernaturliga krafter

På söndag är det premiär för övernaturliga tv-thrillern ”De drabbade”. En av skaparna är Hans Rosenfeldt, numera underhållningschef på SVT Fiktion. Han ser gärna ”De drabbade” utgiven som dvd-box.

Under strecket
Publicerad
Annons

Världens undergång närmar sig och styggingar ska slåss mot snällisar. Men för ovanlighetens skull mullrar slutstriden mest i Göteborgstrakten och övriga Norden, då ”De drabbade” är en SVT Väst Drama-produktion. I rollistan trängs bland andra Kjell Bergqvist, Eva Röse, Paprika Steen och Magnus Krepper.
Nagelbitaren med en touch av millennieångest skapades av Måns Mårlind (även försteregissör) och Hans Rosenfeldt (också huvudförfattare). Sedan han blev nöjeschef på SVT vid årsskiftet har Hans Rosenfeldt lagt manusförfattarkarriären på hyllan - jo, han skrev förstås färdigt ”De drabbade” ända in i april - för att se skrivandet som ett framtida, lustfyllt fritidsprojekt.
De började i augusti-september 2001 och skrev storyline för de tolv entimmesavsnitten på en dryg månad. Nu många revideringar senare har Hans Rosenfeldt hunnit se fyra helfärdiga avsnitt och är jättenöjd och stolt.
Efter lite ordputsande sammanfattar han tv-serien som ganska ”universell i sitt upplägg”, ”mänskliga frågeställningar i
övernaturlig kostym”.

– Det är ju faktiskt inte science fiction, det är här och nu.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons