SVT borde gett fler chansen att se curlingfinalen

Under strecket
Publicerad
Annons

Helgens höjdpunkt inträffade på curlingisen i Gävle. Dåligt av SVT att gömma undan rafflet i digitalkanalen 24, där även EM-brottarna fick husera i påskas. En VM-final i en olympisk sport på hemmaplan med svenskt deltagande hade självklart platsat i huvudkanalerna.
Curling kan ibland vara trist men då förutsättningarna är som de var i söndags och det hettar till är det en bra tv-sport. Kameran i taket, kombinerat med närbilder på såväl deltagarnas som anhörigas ansikten, lyckades mycket väl förmedla den dramatik som föregick Peja Lindholms avgörande i sista omgångens sista sten. Och den guldglädje som utbröt efteråt. Bra vägledning fick vi också. Inte bara experten Elisabet Gustafson utan även kommentatorn Katarina Hultling har spelat curling på internationell toppnivå. Några ritövningar förklarade taktiken.

Annars var det krockarnas helg. Lördagseftermiddagen innehöll fotbollsdamernas EM-kval, Tre Kronors VM-premiär mot Danmark och prestigematchen på Old Trafford mellan Manchester United och
Liverpool. Och på sön- dagen låg Real Madrid-Barcelona, TV4:s och SVT:s sportprogram och VM-hockeyn med Sverige mot Japan samtidigt i tablåerna.
Konstaterar att TV3 sköter VM i stort sett bra. Maskineriet är väl inoljat och fokus är tack och lov inriktat på sporten. Men Åke Ungers och Niklas Wikegårds gapiga hejaklacksstil är påfrestande.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons