Annons

Sviterna förlängdes i Växjö

Växjö förlängde fina hemmasviten. Arkivbild.
Växjö förlängde fina hemmasviten. Arkivbild. Foto: Robert Granström/TT

Ett gäng med sju raka hemmasegrar mot gäster som anlände med åtta förlustmatcher i rad på bortais.

Växjös 2–1-seger gav laget åttonde raka triumfen på hemmais och på köpet såg smålänningarna till att man fick vinka av sina gäster Timrå med nionde raka nederlaget på resande fot.

– Vi spelade inte jättebra i dag, men vi kändes ändå som det bättre laget, säger Växjös forward Pontus Holmberg som snart packar väskan för att resa till junior-VM.

TT
Publicerad

Timrå var inte långt ifrån poäng i Karlstad på sin senaste utflykt och även under den första perioden i Växjö kunde tydliga tendenser till ökad trivsel på resande fot skönjas. I den andra perioden ökade Växjö tempot och spenderade fler av sina byten i anfallszon. Austin Ortega, som gjorde comeback efter skadefrånvaro, var inblandad i några av Växjös bästa målchanser men kom inte närmare än stolpe ut.

Matchen väntade på det mål som den behövde för att öppnas upp. 4.08 in i den tredje perioden kom det och det var en ovan målskytt som fixade fullträffen. Växjös Peter Andersson fick i väg ett slagskott från blå linjen som letade sig in bakom Timrås målvakt för kvällen, Victor Brattström.

Annons
Annons
Annons