Annons
X
Annons
X

Svininfluensa efter bandyturnering

En skola i Sundsvall har drabbats av svininfluensa. Enligt SVT:s Mittnytt var 74 av drygt 300 elever på högstadiet i Bergsåker skola sjukanmälda på måndagen. Smittan tros ha kommit efter en innebandyturnering.

Det var för cirka två veckor sedan som elever från Sörböleskolan i Skellefteå deltog i en turnering i innebandy i Sundsvall. Strax efter turneringen insjuknade några av eleverna från Skellefteå och ett större utbrott drabbade skolan de gick på.

Nu är även en stor andel av högstadieeleverna på Bergsåkers skola sjuka.

– Några elever har konstaterad influensa, men det förekommer också vanliga förkylningar just nu, säger rektor Björn Barkå till SVT Mittnytt.

Annons
X

Smittskyddsläkare Hans Boman på landstinget i Västernorrland har ännu inte hunnit kontakta skolan i Sundsvall och kan inte kommentera om smittan kan ha spridits just under bandyturneringen.

Är det riskabelt med sådana här sportsammankomster nu i influensatider?

– Vi avråder ju inte från det, men det innebär ju att folk från olika håll förs samman och att det ger upphov till spridning. Men som läget har varit hittills har det inte funnits någon anledning att avråda. Jag tycker att samhället ska fungera så normalt som möjligt, säger Hans Boman.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X