Annons

Svinfabrikerna matar Sverige

Sveriges största slakteri ligger numera i Polen. Importen därifrån har ökat från 3 till 1150 ton sedan 2002. I boken ”Döden i grytan” skildras hur de gigantiska svinfabrikerna i landet etablerats - och hur svårt det är för konsumenterna att ta reda på var grisköttet kommer ifrån.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

För konsumenten är det svårt att veta var köttet kommer ifrån. Märkningen “PL32634001WE” visar att baconet med “svenskt kött” är packat i Polen. Ursprungsmärkning är ej ett krav – och även om det anges var köttråvaran kommer ifrån säger det lite om var grisen fötts upp.

Foto: SIMON PAULINBild 1 av 1

För konsumenten är det svårt att veta var köttet kommer ifrån. Märkningen “PL32634001WE” visar att baconet med “svenskt kött” är packat i Polen. Ursprungsmärkning är ej ett krav – och även om det anges var köttråvaran kommer ifrån säger det lite om var grisen fötts upp.

Foto: SIMON PAULINBild 1 av 1
För konsumenten är det svårt att veta var köttet kommer ifrån. Märkningen “PL32634001WE” visar att baconet med “svenskt kött” är packat i Polen. Ursprungsmärkning är ej ett krav – och även om det anges var köttråvaran kommer ifrån säger det lite om var grisen fötts upp.
För konsumenten är det svårt att veta var köttet kommer ifrån. Märkningen “PL32634001WE” visar att baconet med “svenskt kött” är packat i Polen. Ursprungsmärkning är ej ett krav – och även om det anges var köttråvaran kommer ifrån säger det lite om var grisen fötts upp. Foto: SIMON PAULIN

Följande text är ett utdrag ur boken:

Annons
Annons
Annons