Recension

Den lille mannen och GudSvindlande enkelt möte med Gud

BESJÄLAT Kitty Crowthers existentiella bilderbok om Gud och den lille mannen är både enkel och svindlande. En originell berättelse som väcker nya tankar.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Almapristagaren Kitty Crowthers senaste bilderbok ”Den lille mannen och Gud” handlar om en man som träffar en märklig varelse i skogen. Det visar sig vara Gud. Först blir mannen rädd, men sedan promenerar de i skogen tillsammans, pratar om saker de tycker om, badar i sjön och äter omelett. Gud berättar att han inte vet hur man klättrar i träd och att han inte kan simma.

Textens och bildernas möten skapar en mystisk ton i berättelsen. Bilderna är luftiga, det känsliga linjespelet nervigt och levande. Temat kring det gudomliga som någonting som vi inte kan se men som finns överallt runt omkring oss behandlas på olika nivåer. Gud demonstrerar stolt sina förmågor; han omvandlar sig till en hjort, en kanin, en cowboy och en gorilla. Det är en komisk förvandlingslek men även en fascinerande och åskådlig bild av hur alla levande varelser, såväl människor som djur, besjälas.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons