Sveriges största mosaik gör entré

Street flyttar in i sitt nyrenoverade garage och utlovar förutom en spännande marknadsplats modevisningar, konstevenemang och en ny restaurang. Allt detta ska speglas i Sveriges största mosaik, som just nu håller på att färdigställas i en förortsateljé.

Under strecket
Publicerad
Annons

Hornstulls strand ska blomma. Inte bara med hjälp av det marknadsmyller som Street utgör. Utan med hjälp av den drygt 500 kvadratmeter stora mosaik som ska förgylla strandpromenaden och utgöra en del av den nya entrén. Drygt hälften består av spegelglas och resterande är färgglatt kakel som skapar en artrik flora i kolossalformat. För den konstnärliga idén står Backa Carin Ivarsdotter och Monika Larsson. I sann Linné-anda skapar de naturalistiska blommor, som annars vanligen återfinns på en svensk sommaräng. Projektet Bespoke produktion svarar för hantverket och tillhandahåller mosaiksättare med rötter i andra delar av världen.

– Vårt uppdrag är främst att tillvarata det hantverkskunnande som finns hos våra invandrargrupper och som annars är svårt att synliggöra, säger projektledaren Pia Lundström.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons